Okategoriserade

Tips för att anställa en inredningsarkitekt

Vet du var du ska leta efter en inredningsarkitekt? Om du är intresserad av konsten att inredning, men inte säker på vilka tjänster att söka upp, då dessa frågor viktiga att ställa innan du anställer en inredningsarkitekt som hjälper. Priset är en annan viktig faktor att leta efter i en inredningsarkitekt. En bra idé skulle vara att titta på vad de bästa designers inom området har att erbjuda. Inte bara nöja sig med det lägsta priset, dock. Leta efter en designer som är erfaren och en bra designer.

Be om referenser

De första  frågorna att ställa är mycket viktiga för din framgång med inredningsarkitekt. Fråga personen om dennes tidigare projekt och om den har några rekommendationer. Hen kan till och med vara villig att ge dig några prover eller skisser. Det skulle vara bra att veta vad en potentiell kund har gjort tidigare för att skapa den miljö han vill ha.   Har du en idé om hans erfarenhet? Hur många år har han arbetat inom detta område? Har du någonsin diskuterat hans avgifter och provisioner? Du kanske också vill diskutera med honom hans tjänster såsom ett samråd eller en rundtur i ditt hem för att få en uppfattning om vad han kommer att erbjuda dig. Kolla in designerns portfölj. Portföljen där du kan se vilken typ av arbete personen gjort, vilken typ av material han använder, hur han gör dem, hur han sätter upp, m.m. Notera också möbler eller inredning han använder. Har han ett visst tema eller stil som han gillar? Läs mer om företaget han arbetar med. Är han licensierad? Ta reda på om han erbjuder referenser eller omdömen. Du kanske till och med vill kontakta personer som är anställda av honom på hans kontor eller företag för att ta reda på mer information om hans prestation. Han bör alltid vara redo att prata om sina kunder och deras erfarenheter, särskilt om han vet att du kan intervjua dem.

En inredningsarkitekt bör aldrig pressa dig att anställa  eller rusa dig in i ett kontrakt innan samråd med honom eller henne. De bör ha din tillåtelse innan du börjar arbeta med dig, så tveka inte att fråga. När du anställer en bra designer, bör du också ta reda på om de gör installationen eller renovering av dina möbler. Detta innebär att de bör ha alla verktyg och utrustning du behöver. Det skulle vara synd om du befann dig att köpa ett bord för ditt vardagsrum bara för att få den levererad till dig när projektet är klart. Se till att de endast använder hållbara material och att den färdiga produkten ser sitt bästa ut efter att projektet har slutförts. Det är viktigt att designern vet exakt vad du behöver och vad du gillar att köpa. Vissa människor föredrar att köpa i en butik och designern ger dig sedan en offert för frakt och hantering. Andra människor föredrar att gå till en möbelaffär efter butik tills de hittar något som de tror att du gillar.

När du anlitar en inredningsarkitekt är det mycket viktigt att du noggrant kolla in allt innan du går med på något. Om de erbjuder garantier, sedan se till att de täcker kostnaden för delar och arbete.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *