Inredning

Om att välja en kontinentalsäng framför en vanlig säng

En säng är inte bara en möbel som står placerad i sovrum – den är också viktig för att du ska få en god natts sömn. Valet mellan en kontinentalsäng och en vanlig säng kan kanske tyckas vara trivialt för vissa personer. Men personer som är kräsna när det kommer till sömnen förstår att detta beslut är väldigt viktigt. För även om de båda typerna av sängar fyller sitt syfte kan det finnas flera skäl att välja en viss säng framför en annan.

I den här artikeln beskriver vi vad du bör tänka på när du överväger att välja en kontinentalsäng framför en vanlig säng. Så fortsätt att läsa för att få värdefulla insikter som kan hjälpa dig att göra det rätta valet!

3 faktorer att tänka på när du överväger att skaffa en kontinentalsäng

Det finns flera olika faktorer som du bör tänka på när du överväger att skaffa en kontinentalsäng istället för en vanlig säng:

 • Förbättrad komfort. Denna lyxigare typ av säng är konstruerad i flera olika skikt och därmed utformad för lyx och komfort. Den har en resårbotten, en resårmadrass och en bäddmadrass som tillsammans ger dig en oöverträffad sömn. Sängen anpassar sig efter kroppens form och vikt, lindrar tryckpunkterna och främjar en bättre positionering av ryggraden. Den ger därför en komfort som är högre än vad en vanlig säng kan erbjuda.
 • Överlägsen sömnkvalitet. En vanlig säng består vanligtvis bara av en madrass som placeras direkt ovanpå en sängram. En kontinentalsäng är istället utformad för att ge en överlägsen sömnkvalitet. Den minimerar de störningar som kan orsakas av rörelser under sömnen, tack vare sin fjädring. Detta är särskilt fördelaktigt för personer som delar säng, eftersom en persons rörelse då är mindre sannolik att störa den andra personens sömn. Detta är en funktion som normala sängar ofta saknar.
 • Estetiskt tilltalande. En annan fördel med dessa lyxiga sängar är att de har ett storslaget, elegant utseende. Därmed kan sängen fungera bra som fokuspunkt i sovrummet. Den eleganta designen, de lyxiga tygerna och de sofistikerade färgerna kan faktiskt bidra till att höja den övergripande estetiken i ditt sovrum.
Inredning

Så skapar du en unik födelsetavla

En födelsetavla är både en unik och personlig gåva som kan bli en omtänksam present till nyblivna föräldrar eller som ett minne för barnet när det växer upp. De fungerar inte bara som en vacker inredningsdetalj, utan också som en symbol för kärlek och en påminnelse om de första stunderna i livet.

Vad är en födelsetavla?

En födelsetavla är ett konstverk eller en dekorativ plakat som visar viktig information om ett barns födelse, såsom namn, födelsedatum, tid, vikt och längd. Tavlan kan också inkludera personliga detaljer, såsom stjärntecken, födelseort eller en illustration som representerar barnets personlighet. Dessa tavlor kan vara både traditionella och moderna i design och finns i många olika stilar och färger för att passa alla smaker och inredningsstilar.

Därför är en detta en perfekt gåva

Här är några anledningar till varför en födelsetavla är en perfekt gåva:

 • Personlig och unik. En sådan här tavla är en personlig och unik gåva som visar att du verkligen har lagt tid och omtanke på att välja något speciellt.
 • Bevarar minnen. Denna typ av tavla hjälper också till att bevara minnen från barnets första dagar och blir en påminnelse om hur snabbt tiden går.
 • Anpassningsbar. Du kan anpassa tavlan efter barnets personlighet och föräldrarnas smak genom att välja färger, typsnitt, illustrationer och layout.
 • Långvarig. Det är en gåva som kan hänga kvar på väggen under lång tid och bli en del av barnets liv och historia.

Så kan du skapa din alldeles egna tavla för att minnas födseln

 1. Samla information. Börja med att samla all nödvändig information om barnets födelse, såsom namn, födelsedatum, tid, vikt, längd och eventuellt födelseort och stjärntecken.
 2. Välj design. Bestäm vilken stil och färgschema du vill använda till tavlan. Tänk på föräldrarnas smak och inredningsstil samt vad som passar barnet bäst.
 3. Skapa layouten. Använd ett designprogram för att skapa en snygg layout för tavlan. Var noga med att använda lättlästa typsnitt och välbalanserade proportioner.
 4. Lägg till illustrationer. Om du vill så kan du lägga till en illustration som representerar barnets personlighet eller intressen, såsom ett djur, en blomma eller ett fordon.
 5. Skriv ut och rama in. När du är nöjd med designen så skriver du ut tavlan på högkvalitativt papper, ramar in och hänger upp på väggen.
Inredning

Fördelaktigt att beställa ostbricka med leverans samma dag

Trevliga ostbrickor har länge varit en favorit för att förhöja stämningen och skapa en minnesvärd atmosfär vid olika tillställningar. Oavsett om det är en intim middag, en större fest eller en elegant cocktailkväll kan en välkomponerad ost- och charkbricka bli kvällens höjdpunkt. Nu kan du dessutom beställa hem din ostbricka från en lokal leverantör och få leverans samma dag. Läs vidare så berättar vi mer!

7 fördelar med att beställa ostbricka med leverans samma dag

Det finns flera skäl till varför du skulle vilja beställa en ostbricka hem till dörren med leverans samma dag. Dessa är några av de främsta anledningarna:

 • Bekvämligheten. Om du inte har tid eller möjlighet att gå till en ostbutik eller mataffär för att handla ingredienserna själv är hemleverans ett praktiskt alternativ. Du kan enkelt beställa ostbrickan online och få den levererad direkt till din dörr.
 • Ostar utvalda av experter. Genom att beställa hem en bricka får du ofta ett urval av ostar som har valts ut av en ostexpert. Det innebär att du kan vara säker på att du får en välbalanserad och smakrik upplevelse utan att behöva välja ostarna själv.
 • Njut av ditt hemmamys. Denna möjlighet gör också att du kan njuta av en lyxig ostupplevelse i ditt eget hem. Detta utan att ens behöva gå ut och köpa de olika ingredienserna till brickan. Det kan vara perfekt lösning för en mysig kväll med familjen, en romantisk dejt eller en avkopplande stund för dig själv.
 • Specialanpassade ostbrickor. Vissa leverantörer erbjuder skräddarsydda ostbrickor baserade på dina personliga preferenser och smaker. Det innebär att du kan få en bricka som är anpassad efter dina önskemål och kanske upptäcka nya favoriter.
 • Upplevelse och presentation. När du beställer en ostbricka med hemleverans får du ofta en vacker och genomtänkt presentation av ostarna och tillbehören. Det kan göra upplevelsen ännu mer njutbar och inbjudande.
 • Presentidé. Om du letar efter en unik och uppskattad present till någon som älskar ost, kan en ostbricka med hemleverans vara en utmärkt idé. Det ger mottagaren en härlig smakupplevelse utan att de behöver lämna sitt hem.
 • Tidsbesparing. Detta alternativ sparar dig också tid eftersom du inte behöver besöka olika butiker för att köpa ostar och tillbehör. Du kan istället fokusera på att njuta av ostbrickan och umgås med dina gäster.
Inredning

Förändra rummet med hjälp av non-woven fototapeter

Non-woven fototapeter är en relativt ny typ av fototapet på marknaden. De kan ibland kallas för EasyUp eftersom de bland annat är enkla att sätta upp. Tapeterna är tillverkade av en kombination av naturfiber och syntetiska material som tillsammans skapar både en stark och slitstark tapet.

Med en mängd olika mönster och stilar att välja mellan kan man enkelt hitta en non-woven fototapet som passar ens personliga smak och stil. Med ganska enkla medel kan man alltså skapa en unik och personlig inredning men utan att behöva oroa sig för skador på väggen.

Fördelar med non-woven fototapeter

Dessa tapeter har många fördelar jämfört med traditionella fototapeter. Dessa är bland annat:

 • Enkelt att sätta upp. En av de kanske största fördelarna med non-woven fototapeter är deras enkelhet att sätta upp där man vill ha dem. De är lättare att hantera än mer traditionella fototapeter. De kräver inte heller samma mängd förberedelser och underarbete. Dessa tapeter är också mycket enklare att ta bort om du skulle vilja det. Det gör dem till ett utmärkt val för de som vill ändra utseendet på ett rum utan att oroa sig för skador på väggen. Det är dock alltid viktigt att läsa igenom instruktionerna innan man påbörjar montering för att resultatet ska bli så bra som möjligt.
 • Slitstarka och lätta att underhålla. En annan fördel med dessa tapeter är att de är mycket slitstarka och lätta att underhålla. De är motståndskraftiga mot fukt och färgblekning vilket gör dem till ett utmärkt val för områden som är benägna att bli våta eller utsätts för mycket solljus. De är också lätta att rengöra med en fuktig trasa eller en svamp om de blir smutsiga.
 • Finns i olika mönster, färger och stilar. Non-woven fototapeter finns dessutom i en mängd olika mönster, färger och stilar. De kan efterlikna en mängd olika material som till exempel trä, sten, betong eller tegel. Detta gör att de passar bra i en mängd olika inredningsstilar och gör det möjligt att hitta det som passar just det specifika rummet. Dessutom kan de tryckas med hög upplösning för att skapa en fotorealistisk effekt som ser ut som en del av själva väggen.
Flytt

Ett örngott skyddar din kudde när du vilar huvudet på den

Det finns ett brett urval av örngott att välja bland idag i butiker runtom i landet och på nätet. Därmed kan det vara svårt att veta vilket av dessa som är det rätta valet för just dig. Som du kanske redan känner till är storleken en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till. Men det finns även andra saker som du bör ta i beaktande när du gör ditt val. Här fokuserar vi dock främst på hur du hittar det perfekta örngottet utifrån den så viktiga storleken på detta!

Det är viktigt att du väljer rätt material och storlek

Ett örngott är den del av ditt bäddset som är tänkt att omförsluta din kudde. Detta i syfte att skydda den och hålla den ren. Dessa textilier har ofta en öppning på ena sidan så att du enkelt kan trä det över kudden samt avlägsna det vid behov. På så vis kan du enkelt ta bort det när det är dags att tvätta det eller av andra skäl byta ut det.

Med tanke på att du sover med huvudet på din kudde är dessa produkter ofta tillverkade av ett ganska enkelt och relativt billigt material. Materialet ifråga har sannolikt även egenskapen att det andas och inte irriterar din hy om natten. Men det finns som sagt var en faktor som faktiskt är viktigare än alla de övriga: storleken. Det är nämligen viktigt att örngottet har den rätta storleken för att det ska kunna skydda ditt täcke från slitage.

Men du bör även välja ett sådant i ett material som är skönt att vila huvudet på. Samtidigt bör materialet även vara tillräckligt hållbart för att kunna skydda din kudde och förlänga dess livslängd. Läs vidare för att ta reda på hur du hittar den rätta storleken för just din kudde!

Så väljer du rätt örngott utifrån storleken på din kudde

Det finns flera olika storlekar på örngott vilka är mer eller mindre standardiserade. De vanligaste är dock dessa:

 • standard (50 * 75 cm)
 • fyrkantigt (65 * 65 cm)
 • stort (50 * 90 cm).

Därför bör du ta reda på vilken av dessa storlekar som bäst överensstämmer med din kudde. Därefter kan du ge dig ut och shoppa efter ett överdrag till kudden!

Målare

Att måla själv, istället för att anlita en målare, är betydligt billigare och kan även vara en trevligt under några dagar på semestern. Eller? Måla själv eller inte? Om hjälp ska väljas – vilken målare i Stockholm ska väljas?

Måla själv? Ekonomi och hantverk

Det finns primärt två orsaker till att genomföra målningen på egen hand:

 • Ekonomin

Den stora kostnaden vid ett målerijobb är arbetet. En målare kostar ca 500 kr per timme (innan ROT) och genom att göra jobbet själv kan därmed ganska stora summor sparas.

 • Känslan

Många målar själv för att de tycker om hantverket och känslan att skapa på egen hand.

Anlita målare?

Det finns även primärt två fördelar med att anlita skickliga målare i Stockholm. Framförallt handlar det om kvalité.

 • Bättre utfört arbete

Med utbildning och erfarenhet kommer hantverket att få ett bättre resultat än om det utförs av en privatperson. Men självklart spelar det stor roll vad som ska målas. Ett garage eller köket? Kravet på kvalité blir därmed på olika nivåer.

 • Garanti

Med ett utfört arbete av en hantverkare ingår även garanti. Är det exempelvis arbete i ett våtrum kan även intyg följa med som visar vad för material och arbete som utförts. Detta som garanti på att det följt branschreglerna.

Välja målare i Stockholm

För de som inte vill utföra jobbet själv finns ändå en sak att lägga energi på – valet av rätt målare i Stockholm. Precis som inom alla yrkesgrupper finns det olika kvalité, olika utbildningsnivå och kompetens. Det går exempelvis att se på:

Allabolag

På Allabolag går det att se företagets nuvarande ekonomi, hur länge det funnits samt annan information. En snabb kontroll på olika målare i Stockholm visar att de flesta har god ekonomin och varit aktiva länge – men inte alla.

Referenser och kunder

Referenser kan hittas på flera olika sätt. På företagets hemsida visas en del referenser, däremot utvalda, som kan visa ungefär på vilken nivå som företaget arbetar. Det går även att söka efter målare på både Trustpilot, Reco och Hitta. Dessutom kan Facebook och annan social media användas för att ställa en öppen fråga.

Priset

Ta alltid in offerter från flera målare i Stockholm. Priset kommer variera en hel del mellan dem – men låt inte priset vara det avgörande.

Flytt

Allt om flytt

Planerar du en flytt? Att få med allt om flytt i en artikel är givetvis svårt, men vi kan åtminstone beskriva de största momenten och frågorna som kan dyka upp.

En flyttfirma kan allt om flytt

En fråga som de flesta ställs inför är huruvida man ska anlita en flyttfirma för hjälp eller inte. Har man inte vänner eller familj som kan ställa upp och hjälpa till, kan det vara nödvändigt att få hjälp från ett företag.

En erfaren flyttfirma kan allt om flytt, och de är ofta flexibla i vilka tjänster de erbjuder. Till exempel kan de ofta hjälpa även med packning och flyttstädning – utöver själva transporten, alltså.

Flyttkartonger

Oavsett om du tar hjälp av en flyttfirma eller inte, behöver du flyttkartonger. Tester har visat att det är stor skillnad i hållbarhet mellan de produkter som finns på marknaden. Om du har bokat hjälp av ett företag brukar de kunna hjälpa till med kartonger – annars behöver du fixa dem själv.

Din nya adress och vilka som bör meddelas

Vid en flytt behöver du meddela att du byter adress. Men vilka är det man ska meddela egentligen? Här följer några exempel:

 • För att få rätt folkbokföringsadress.
 • Adressändring. För att få brev eftersänd till din nya bostad.
 • Elleverantör. Så att du kan få ett nytt abonnemang till din nya adress.
 • Telefonoperatör. För att flytta med telefonnummer, alternativt få ett nytt och ordna med bredband.
 • Övrigt. Vänner och familj och kundklubbar är exempel på saker som kan falla under ”övrigt”.

Flyttstädning

Frågar du valfri mäklare kan du säkerligen få höra att det är ganska vanligt att det blir diskussioner kring flyttstädningen. Det är ganska höga krav på städningen, och det gäller att den som flyttar in är nöjd. Många väljer att ta hjälp av en städfirma med detta.

Försäkringar

En text om ”allt om flytt” behöver nämna försäkringar. Du som köpt en bostadsrätt behöver vanligen en bostadsrättsförsäkring, som är en hemförsäkring med tillägg för bostadsrätt. I vissa föreningar behöver du dock inte tillägget – tala med dem för att reda på detta. Flyttar du in i ett hus behöver du en villaförsäkring. Om du inte är helt nöjd med ditt nuvarande försäkringsbolag är nu ett gott tillfälle att jämföra försäkringar och hitta det som passar dig allra bäst.

Denna artikel tar inte upp allt om flytt – men förhoppningsvis inser läsaren att det är en hel del att tänka på. Kanske behövs hjälp på vägen.

Inredning

Om du letar efter ett sätt att lysa upp ditt sovrum och göra det mer inbjudande att sova i, så bör du överväga möjligheten att dekorera ditt sovrum med ett överkast och snygga örngott. Sängkläder har använts som ett sätt att dekorera sovrum i många århundraden. När du försöker bestämma vilken typ av sängkläder att använda, kommer du vill ta hänsyn till temat för ditt sovrum. De färger som du vill använda, mönstret på tyger och storleken på sängen är alla saker som du bör överväga.

Inred med ett snyggt överkast och örngott

De färger som du väljer att dekorera dina överkast med bör matcha färgen på väggar, golv och andra tillbehör som finns i rummet. Du kommer också att vilja tänka på det mönster som du vill använda. Det finns så många olika typer av överkast som du kan välja mellan att det skulle vara svårt att begränsa valen. Du kan använda olika typer av tyger på överkast som bomull, polyester och ull. Dessa tyg val är i allmänhet ganska överkomliga och du behöver inte oroa dig för det faktum att du måste köpa en massa olika färger. Om du har en mönstrad tapet, då kan du använda samma mönster för ditt överkast också. Detta innebär att du kan hitta ett matchande tyg för alla rum i ditt hem.

En stor sak om dessa överkast är att de är lätta att använda. Det bästa med dem är att du bara kan använda en liten mängd för att täcka hela överkast, och du kan komma undan med att använda dem i nästan alla rum i ditt hem. Om du har en ljus matta, kan du använda samma matta för att täcka hela överkast med en mycket enkel och billig design. Om du letar efter något som kommer att sticka ut som en brännpunkt i ditt rum, då kan du använda unika mönster för överkast. Dessa mönster kan lägga till en touch av stil till utseendet på ditt rum. Det finns så många olika mönster att välja mellan att du även kan ha en som har flera olika utskrifter, som en design som har bilder eller ord, eller en design som har en kant. Ett överkast är ett bra sätt att lysa upp ditt sovrum och göra det lättare för dig att sova på natten. De kan också ge dig den komfort som du behöver medan du sover. Om du letar efter ett bra sätt att piffa upp ditt sovrum och lägga till färg, lite gnista till det, så bör du överväga att ha en under de närmaste veckorna.

Okategoriserade

Det är inte ovanligt för en äldre släkting, har en preferens för den typ av dekorera som han eller hon föredrar.  Saken är den att vissa folk helt enkelt gillar en särskilda stil av dekorera som äldre släktingar eller  föräldrar gillade. De vill bara inte att det ändras. Det finns ingen anledning till varför de inte vill att det ska göras som de vill. Detta gäller särskilt om personen i fråga har tillbringat hela sitt liv i den stilen, precis som det har varit för det mesta sedan deras föräldrar var barn.

Möbler kan vara svåra att ge upp. Du kanske tänker på detta som att ge upp en favorit hobby eller tidsfördriv, men den här gången är det din ärvda möbler som ger dig problem. Du måste få bollen i rullning i den riktning som du vill ha den i innan du försöker gå vidare utan dem. Du måste först ta reda på vilken typ av arrangemang som du går för. Om du dekorerar för någon som redan gillar att klä upp (och du kan hitta några bra, fast, prisvärd bitar för dem som gillar att spendera sin tid ser söt), är du sannolikt att kunna uppnå ett bra utseende som du skulle vara nöjd med. Det kan göra det lättare för dig att bestämma vad du ska ersätta  möbler med.

Minnen från ärvda möbler

Om du försöker passa in lite något i utrymmet, men det är inte din personlighet, måste du räkna ut den typ av möbler som passar in i den livsstilen. Är det mer formellt än tillfälligt eller informellt? Om så är fallet, måste du matcha den med din inredning. När du har listat ut vilken typ av möbler som du ska använda, kan du sedan räkna ut vilka bitar du har råd att göra utan. Om du vet vilken typ av möbler som du vill men du inte har tillräckligt med pengar för att förvärva den, är chansen att du kanske aldrig kan förvärva den. Du kan också bestämma att du vill ha ett rum i huset inrett i en stil som du är bekväm i och har en särskild affinitet för. Om så är fallet, kanske du måste lämna rummet avskalat. eller ge tillbehör i det rummet en liten uppdatering för att få det att se bättre ut.

Ibland bestämmer du dig för att du vill behålla en eller två objekt från dina ärvda möbler, eller om du bestämmer att sälja några av dina gamla möbler. Du kanske bestämmer dig för att gå med en viss typ av tyg eller material i det rummet, eller så kanske du bara bestämmer dig för att det är dags för lite ny färg. Anta inte bara att eftersom du har en äldre uppsättning möbler att det är i god form. Om det finns några skador i ramar eller gångjärn, eller kanske några lösa skruvar, är det dags att få det fast. Du måste också bestämma vad du ska bli av med, om du bestämmer dig för att sälja den. som kan kräva en del arbete från din sida.

Du kommer förmodligen att behöva köpa nya mattan om du behöver göra om golv i ditt vardagsrum och matplats. Det är också en bra idé att lägga till en ny matta i det rummet. Ibland kan du behöva kasta ut några av dina gamla möbler, såsom ditt bord och stolar och få några nya.

Okategoriserade

För att vara säker på att du köper möbler av bästa kvalitet är det viktigt att veta vad du letar efter. För välgjorda möbler, vill du vara ute efter långvariga garantier. Ta reda på var man kan köpa högkvalitativa möbler på nätet kan vara en utmaning, men leta alltid  efter positiva recensioner och solida garantier från nöjda kunder. Även om du inte vet om företaget faktiskt kommer att finnas så länge du behöver dem, det är ingen tvekan om att internet är ett bra ställe att börja. När du köper möbler via internet, se till att välja möbler som är hållbara och lätta att förvara. Det bör också komma med en garanti.

Möbler som kommer med ett utgångsdatum är en dålig idé. Ju längre en produkt har funnits på marknaden, desto mindre troligt är det att det kommer att vara runt när du behöver det. När du handlar för dina nya möbler på nätet, ta reda på om det finns en standard tidsfrist för retur och utbyten. Detta bidrar till att undvika besvikelse.Om det är något fel på dina inköpta artiklar är det alltid en bra idé att rapportera detta omedelbart och låta kundtjänsten veta så snart du kan. De kommer att undersöka problemet och kanske kan ge dig en ersättare.

Returkostnader och garantier

När du handlar för möbler på nätet, se till att du läser igenom alla villkor som följer med varje företag. Detta inkluderar återbetalningspolicyerna. Vissa butiker erbjuder utbyten för varor inom det första inköpsåret. Kolla de här också. Du kan också titta på var företaget är baserat. Ibland en liten butik med begränsat lager är bättre än en jätte online utlopp med tusentals objekt tillgängliga. Du kan också kontrollera hur nära ditt hem butiken är. Fraktkostnaderna varierar mycket från butik till butik. Titta igenom alla villkor, samt fraktkostnader, innan du fattar några beslut. Se till att du kan skicka dina objekt lätt inom de föreskrivna i ditt kontrakt.

Kvalitetsmöbler är en investering. Om det är gjort bra och ser bra ut, kan det lägga år till livet i ditt hem. Men ta inte det här för givet.  Därför bör du ta reda på vad som finns i lager och vad du kan förvänta dig att betala och ta reda på om det matchar dina förväntningar. När det är dags att köpa, kan du jämföra priser och hitta en affär som är rätt för dig. Men inte nöja sig med näst bästa bara för att det är billigare. Shoppa runt och hitta bra erbjudanden. Du kan bli förvånad, så länge du gör din forskning och jämförelse shopping noggrant. Se till att du registrerar alla objekt du köper, för att påminna dig senare, om du upptäcker att det inte är vad du letar efter.

När du köper kvalitet möbler på nätet, se till att du väljer en ansedd butik. Du kommer inte att få bättre kundservice om du går med en rabatt utlopp. Du kommer också att undvika möjligheten att bli lurade av skrupelfria återförsäljare eller säljare. Se till att kontrollera returpolicyn också. Du vill vara säker på att du inte kommer att fastna med något som inte är precis vad du ville, särskilt om det är en dyr objekt. Det sista att komma ihåg när man köper kvalitet möbler är att det ska passa med din stil och tema. Det spelar ingen roll om butiken är billig eller dyr, om den inte matchar ditt hem. Du kan behöva ändra inredningen lite för att skapa ett harmoniskt utseende. Se till att du har tänkt på alla de saker du behöver innan du börjar leta efter möbler.