Bygg

Investering i fritidshus har blivit alltmer populärt bland svenskar som ser det inte bara som en källa till avkoppling utan även som ett sätt att diversifiera sin investeringsportfölj. Ett välplacerat fritidshus kan inte bara ge ägaren en plats för rekreation utan även generera avkastning genom uthyrning när det inte används. Fördelarna inkluderar potentiell värdeökning och passiv inkomst, vilket gör det till en lockande investering.

Att Tänka på Innan Köp

Innan du investerar i ett fritidshus är det viktigt att noggrant överväga flera faktorer för att göra ett informerat beslut. Viktiga aspekter inkluderar:

 • Läget på fastigheten och dess attraktivitet under olika säsonger.
 • Den potentiella efterfrågan på uthyrning i området.
 • Skicket på fritidshuset och eventuella renoveringsbehov.
 • Årliga driftskostnader, inklusive underhåll, skatter och försäkringar.
 • Regler och restriktioner för uthyrning i det specifika området.

Finansiera Ditt Fritidshus

Finansiering är en central del av processen att investera i ett fritidshus. De flesta köpare behöver ett bolån, vilket kräver noggrann planering och förberedelse. Det är viktigt att ha en stabil ekonomisk grund och att noga överväga lånebeloppet, räntan, återbetalningstiden och de månatliga betalningarna. Jämför erbjudanden från olika banker och finansinstitut för att hitta den bästa möjliga affären.

Uthyrning av Fritidshuset

Att hyra ut sitt fritidshus kan vara ett effektivt sätt att täcka driftskostnaderna eller till och med skapa en vinst. För att lyckas med uthyrningen bör du:

 • Skapa en attraktiv och välkomnande miljö för gäster.
 • Marknadsföra egendomen på populära plattformar och sociala medier.
 • Fastställa konkurrenskraftiga priser baserade på säsong och efterfrågan.
 • Erbjuda utmärkt kundservice och snabb kommunikation med hyresgäster.
 • Följa alla lokala lagar och regleringar kring korttidsuthyrning.

Skötsel och Underhåll för Långsiktig Värdetillväxt

Att regelbundet underhålla och uppdatera ditt fritidshus är avgörande för att säkerställa dess långsiktiga värdetillväxt och attraktivitet på uthyrningsmarknaden. Prioritera att:

 • Genomföra regelbundna underhållskontroller och åtgärda skador snabbt.
 • Investera i kvalitetsmaterial och energieffektiva lösningar.
 • Uppdatera interiören och exteriören för att hålla fastigheten modern och inbjudande.
 • Se till att trädgården och utomhusområden är väl underhållna och attraktiva.
 • Implementera smarta hem-lösningar för att öka bekvämligheten och säkerheten för både ägare och gäster.

Genom att investera i kvalitetsunderhåll och moderniseringar kan du inte bara säkerställa att ditt fritidshus förblir attraktivt för uthyrningsmarknaden, men också att dess marknadsvärde ökar över tid. Detta skapar en win-win-situation där du kan njuta av din investering samtidigt som du bygger upp ett värdefullt kapital.

Investering i fritidshus erbjuder inte bara en tillflyktsort för avkoppling och återhämtning utan också en potentiell inkomstkälla och värdeökning över tid. Genom att noggrant välja rätt fritidshus baserat på läge, tillstånd, och marknadspotential, och genom att förvalta denna tillgång klokt, kan investerare skapa en lönsam och njutbar långsiktig investering. Framtiden för fritidshus ser ljus ut, med ökad efterfrågan på unika upplevelser och hållbara boendealternativ. Som med alla investeringar är dock grundlig forskning, planering och förvaltning nyckeln till framgång.

Inredning

En platsbyggd garderob är det ultimata sättet att maximera förvaringsutrymmet i sovrummet samtidigt som man får en stilren inredning. Till skillnad från standardgarderober kan en platsbyggd garderob anpassas exakt efter dina behov och önskemål.

Utnyttja utrymmet optimalt

Med en platsbyggd garderob kan du utnyttja varenda centimeter av tillgängligt utrymme på bästa sätt. Garderoben byggs på plats vilket gör att den kan anpassas precis till rummets mått och vinklar. På så vis kan du få plats med betydligt mer förvaring än med en standardgarderob. Genom smarta lösningar som utdragbara galgar, roterande klädstång och inbyggda lådor kan du dessutom utnyttja höjden och djupet optimalt.

Anpassad efter dina behov

En fördel med platsbyggda garderober är att de kan skräddarsys helt efter dina specifika behov. Vill du ha massor av hyllor, lådor och klädstänger? Inga problem. Behöver du extra förvaring för skor och accessoarer? Genom att involvera dig i designprocessen kan du få en garderob som är organiserad på det sätt som passar just dig bäst.

Stilren design

En platsbyggd garderob ger möjlighet att få en stilren och exklusiv design som passar in i rummets stil. Genom att välja snygga luckor i önskad kulör och material kan garderoben smälta in som en naturlig del av inredningen. Luckorna döljer dessutom stökiga kläder och skapar en känsla av ordning. Man kan också välja öppna hyllor för en luftigare känsla.

Högkvalitativa material

När du väljer en platsbyggd garderob kan du vara säker på att den är tillverkad av högkvalitativa material som håller länge. Luckor och lådor tillverkas med robust trä och gångjärn i metall. Hyllplanen är stabila och tål tung belastning. Detta gör att din garderob håller i många år framöver utan att slitas ut.

Personlig prägel

Genom val av färger, material och inredning kan du sätta en personlig prägel på din garderob. Speglar, belysning och inredningsdetaljer bidrar till att göra garderoben unik. Du kanske vill ha en garderob i ljust trä med naturella inslag? Eller en helt svart garderob för ett dramatiskt intryck? Möjligheterna är oändliga.

Professionell installation

Att installera en platsbyggd garderob kräver gedigen hantverkskunskap för att resultatet ska bli stabilt och hållbart. Därför är det viktigt att anlita professionella hantverkare. De har kunskapen och verktygen som krävs för att bygga garderoben på rätt sätt. Med en professionell installation kan du känna dig trygg i att garderoben sitter där den ska under lång tid.

Lång livslängd

Tack vare de gedigna materialen och den professionella installationen kommer din platsbyggda garderob att hålla i många år framöver. Detta gör att du kan njuta av din garderob under lång tid utan att behöva fundera på att byta ut den. En platsbyggd garderob är en investering för framtiden.

Unikt och exklusivt

Till sist är en platsbyggd garderob något unikt och exklusivt eftersom den är specialdesignad och byggd just för ditt hem. Du får en garderob som ingen annan har och som är optimal för just dina förutsättningar. Det bidrar till att göra sovrummet personligt och ger det ett lyxigt intryck. En platsbyggd garderob är helt enkelt det bästa sättet att få drömgarderoben.

Hobby, Inredning

Scrapbooking är en konstform som låter dig bevara minnen, uttrycka din kreativitet och skapa unika verk som kan delas med nära och kära. Det är en hobby som har vuxit i popularitet över åren, och med god anledning. På Kristinas Scrapbooking, hittar du allt du behöver för att dyka in i denna underbara värld av kreativitet och minnesbevarande.

Att börja med scrapbooking

För den som är ny inom scrapbooking, kan det initialt kännas överväldigande med alla tillgängliga material och verktyg. Men oroa dig inte, det finns startpaket som innehåller det mesta du behöver för att komma igång. Dessa paket är utformade för att ge dig en solid grund att bygga på, med basmaterial som papper, klistermärken, stämplar och mycket mer.

Varför scrapbooking?

Scrapbooking är mer än bara en hobby; det är en möjlighet att bevara minnen på ett kreativt och personligt sätt. Genom att skapa scrapbook-sidor om speciella händelser eller perioder i ditt liv, skapar du en varaktig skatt som kan delas med kommande generationer. Dessutom är processen med att skapa en scrapbook både rolig och terapeutisk, vilket gör det till en utmärkt stresshanteringsaktivitet.

Gemenskapen runt scrapbooking

En av de mest tilltalande aspekterna av scrapbooking är den stödjande och kreativa gemenskap som omger hobbyn. Det finns otaliga online-forum, sociala mediegrupper och lokala möten där likasinnade individer kan dela idéer, tekniker och färdiga projekt. Denna känsla av gemenskap och delad kreativitet gör scrapbooking till en mycket givande hobby.

Utveckla din kreativitet

Scrapbooking erbjuder en plattform för att utveckla och uttrycka din kreativitet. Med en mängd olika material och tekniker att välja mellan, är möjligheterna nästan oändliga. Du kan experimentera med färger, layouter, texturer och mycket mer för att skapa verk som speglar din personliga stil och berättelse.

Scrapbooking nu och då

Med teknologins framsteg har scrapbooking också utvecklats. Digital scrapbooking blir alltmer populär, och erbjuder nya möjligheter för kreativt uttryck. Oavsett om du föredrar traditionell eller digital scrapbooking, finns det en värld av möjligheter som väntar på att utforskas.

Scrapbooking är en underbar hobby som erbjuder en unik möjlighet att bevara minnen och uttrycka kreativitet. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren scrappare, finns det alltid nya tekniker att lära sig och nya idéer att utforska. Så varför inte börja din scrapbooking-resa idag och upptäcka glädjen i att skapa något riktigt speciellt?

Inredning

Om att välja en kontinentalsäng framför en vanlig säng

En säng är inte bara en möbel som står placerad i sovrum – den är också viktig för att du ska få en god natts sömn. Valet mellan en kontinentalsäng och en vanlig säng kan kanske tyckas vara trivialt för vissa personer. Men personer som är kräsna när det kommer till sömnen förstår att detta beslut är väldigt viktigt. För även om de båda typerna av sängar fyller sitt syfte kan det finnas flera skäl att välja en viss säng framför en annan.

I den här artikeln beskriver vi vad du bör tänka på när du överväger att välja en kontinentalsäng framför en vanlig säng. Så fortsätt att läsa för att få värdefulla insikter som kan hjälpa dig att göra det rätta valet!

3 faktorer att tänka på när du överväger att skaffa en kontinentalsäng

Det finns flera olika faktorer som du bör tänka på när du överväger att skaffa en kontinentalsäng istället för en vanlig säng:

 • Förbättrad komfort. Denna lyxigare typ av säng är konstruerad i flera olika skikt och därmed utformad för lyx och komfort. Den har en resårbotten, en resårmadrass och en bäddmadrass som tillsammans ger dig en oöverträffad sömn. Sängen anpassar sig efter kroppens form och vikt, lindrar tryckpunkterna och främjar en bättre positionering av ryggraden. Den ger därför en komfort som är högre än vad en vanlig säng kan erbjuda.
 • Överlägsen sömnkvalitet. En vanlig säng består vanligtvis bara av en madrass som placeras direkt ovanpå en sängram. En kontinentalsäng är istället utformad för att ge en överlägsen sömnkvalitet. Den minimerar de störningar som kan orsakas av rörelser under sömnen, tack vare sin fjädring. Detta är särskilt fördelaktigt för personer som delar säng, eftersom en persons rörelse då är mindre sannolik att störa den andra personens sömn. Detta är en funktion som normala sängar ofta saknar.
 • Estetiskt tilltalande. En annan fördel med dessa lyxiga sängar är att de har ett storslaget, elegant utseende. Därmed kan sängen fungera bra som fokuspunkt i sovrummet. Den eleganta designen, de lyxiga tygerna och de sofistikerade färgerna kan faktiskt bidra till att höja den övergripande estetiken i ditt sovrum.
Inredning

Så skapar du en unik födelsetavla

En födelsetavla är både en unik och personlig gåva som kan bli en omtänksam present till nyblivna föräldrar eller som ett minne för barnet när det växer upp. De fungerar inte bara som en vacker inredningsdetalj, utan också som en symbol för kärlek och en påminnelse om de första stunderna i livet.

Vad är en födelsetavla?

En födelsetavla är ett konstverk eller en dekorativ plakat som visar viktig information om ett barns födelse, såsom namn, födelsedatum, tid, vikt och längd. Tavlan kan också inkludera personliga detaljer, såsom stjärntecken, födelseort eller en illustration som representerar barnets personlighet. Dessa tavlor kan vara både traditionella och moderna i design och finns i många olika stilar och färger för att passa alla smaker och inredningsstilar.

Därför är en detta en perfekt gåva

Här är några anledningar till varför en födelsetavla är en perfekt gåva:

 • Personlig och unik. En sådan här tavla är en personlig och unik gåva som visar att du verkligen har lagt tid och omtanke på att välja något speciellt.
 • Bevarar minnen. Denna typ av tavla hjälper också till att bevara minnen från barnets första dagar och blir en påminnelse om hur snabbt tiden går.
 • Anpassningsbar. Du kan anpassa tavlan efter barnets personlighet och föräldrarnas smak genom att välja färger, typsnitt, illustrationer och layout.
 • Långvarig. Det är en gåva som kan hänga kvar på väggen under lång tid och bli en del av barnets liv och historia.

Så kan du skapa din alldeles egna tavla för att minnas födseln

 1. Samla information. Börja med att samla all nödvändig information om barnets födelse, såsom namn, födelsedatum, tid, vikt, längd och eventuellt födelseort och stjärntecken.
 2. Välj design. Bestäm vilken stil och färgschema du vill använda till tavlan. Tänk på föräldrarnas smak och inredningsstil samt vad som passar barnet bäst.
 3. Skapa layouten. Använd ett designprogram för att skapa en snygg layout för tavlan. Var noga med att använda lättlästa typsnitt och välbalanserade proportioner.
 4. Lägg till illustrationer. Om du vill så kan du lägga till en illustration som representerar barnets personlighet eller intressen, såsom ett djur, en blomma eller ett fordon.
 5. Skriv ut och rama in. När du är nöjd med designen så skriver du ut tavlan på högkvalitativt papper, ramar in och hänger upp på väggen.
Inredning

Fördelaktigt att beställa ostbricka med leverans samma dag

Trevliga ostbrickor har länge varit en favorit för att förhöja stämningen och skapa en minnesvärd atmosfär vid olika tillställningar. Oavsett om det är en intim middag, en större fest eller en elegant cocktailkväll kan en välkomponerad ost- och charkbricka bli kvällens höjdpunkt. Nu kan du dessutom beställa hem din ostbricka från en lokal leverantör och få leverans samma dag. Läs vidare så berättar vi mer!

7 fördelar med att beställa ostbricka med leverans samma dag

Det finns flera skäl till varför du skulle vilja beställa en ostbricka hem till dörren med leverans samma dag. Dessa är några av de främsta anledningarna:

 • Bekvämligheten. Om du inte har tid eller möjlighet att gå till en ostbutik eller mataffär för att handla ingredienserna själv är hemleverans ett praktiskt alternativ. Du kan enkelt beställa ostbrickan online och få den levererad direkt till din dörr.
 • Ostar utvalda av experter. Genom att beställa hem en bricka får du ofta ett urval av ostar som har valts ut av en ostexpert. Det innebär att du kan vara säker på att du får en välbalanserad och smakrik upplevelse utan att behöva välja ostarna själv.
 • Njut av ditt hemmamys. Denna möjlighet gör också att du kan njuta av en lyxig ostupplevelse i ditt eget hem. Detta utan att ens behöva gå ut och köpa de olika ingredienserna till brickan. Det kan vara perfekt lösning för en mysig kväll med familjen, en romantisk dejt eller en avkopplande stund för dig själv.
 • Specialanpassade ostbrickor. Vissa leverantörer erbjuder skräddarsydda ostbrickor baserade på dina personliga preferenser och smaker. Det innebär att du kan få en bricka som är anpassad efter dina önskemål och kanske upptäcka nya favoriter.
 • Upplevelse och presentation. När du beställer en ostbricka med hemleverans får du ofta en vacker och genomtänkt presentation av ostarna och tillbehören. Det kan göra upplevelsen ännu mer njutbar och inbjudande.
 • Presentidé. Om du letar efter en unik och uppskattad present till någon som älskar ost, kan en ostbricka med hemleverans vara en utmärkt idé. Det ger mottagaren en härlig smakupplevelse utan att de behöver lämna sitt hem.
 • Tidsbesparing. Detta alternativ sparar dig också tid eftersom du inte behöver besöka olika butiker för att köpa ostar och tillbehör. Du kan istället fokusera på att njuta av ostbrickan och umgås med dina gäster.
Inredning

Förändra rummet med hjälp av non-woven fototapeter

Non-woven fototapeter är en relativt ny typ av fototapet på marknaden. De kan ibland kallas för EasyUp eftersom de bland annat är enkla att sätta upp. Tapeterna är tillverkade av en kombination av naturfiber och syntetiska material som tillsammans skapar både en stark och slitstark tapet.

 

Med en mängd olika mönster och stilar att välja mellan kan man enkelt hitta en non-woven fototapet som passar ens personliga smak och stil. Med ganska enkla medel kan man alltså skapa en unik och personlig inredning men utan att behöva oroa sig för skador på väggen.

Fördelar med non-woven fototapeter

Dessa tapeter har många fördelar jämfört med traditionella fototapeter. Dessa är bland annat:

 

 • Enkelt att sätta upp. En av de kanske största fördelarna med non-woven fototapeter är deras enkelhet att sätta upp där man vill ha dem. De är lättare att hantera än mer traditionella fototapeter. De kräver inte heller samma mängd förberedelser och underarbete. Dessa tapeter är också mycket enklare att ta bort om du skulle vilja det. Det gör dem till ett utmärkt val för de som vill ändra utseendet på ett rum utan att oroa sig för skador på väggen. Det är dock alltid viktigt att läsa igenom instruktionerna innan man påbörjar montering för att resultatet ska bli så bra som möjligt.
 • Slitstarka och lätta att underhålla. En annan fördel med dessa tapeter är att de är mycket slitstarka och lätta att underhålla. De är motståndskraftiga mot fukt och färgblekning vilket gör dem till ett utmärkt val för områden som är benägna att bli våta eller utsätts för mycket solljus. De är också lätta att rengöra med en fuktig trasa eller en svamp om de blir smutsiga.
 • Finns i olika mönster, färger och stilar. Non-woven fototapeter finns dessutom i en mängd olika mönster, färger och stilar. De kan efterlikna en mängd olika material som till exempel trä, sten, betong eller tegel. Detta gör att de passar bra i en mängd olika inredningsstilar och gör det möjligt att hitta det som passar just det specifika rummet. Dessutom kan de tryckas med hög upplösning för att skapa en fotorealistisk effekt som ser ut som en del av själva väggen.
Flytt

Ett örngott skyddar din kudde när du vilar huvudet på den

Det finns ett brett urval av örngott att välja bland idag i butiker runtom i landet och på nätet. Därmed kan det vara svårt att veta vilket av dessa som är det rätta valet för just dig. Som du kanske redan känner till är storleken en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till. Men det finns även andra saker som du bör ta i beaktande när du gör ditt val. Här fokuserar vi dock främst på hur du hittar det perfekta örngottet utifrån den så viktiga storleken på detta!

Det är viktigt att du väljer rätt material och storlek

Ett örngott är den del av ditt bäddset som är tänkt att omförsluta din kudde. Detta i syfte att skydda den och hålla den ren. Dessa textilier har ofta en öppning på ena sidan så att du enkelt kan trä det över kudden samt avlägsna det vid behov. På så vis kan du enkelt ta bort det när det är dags att tvätta det eller av andra skäl byta ut det.

Med tanke på att du sover med huvudet på din kudde är dessa produkter ofta tillverkade av ett ganska enkelt och relativt billigt material. Materialet ifråga har sannolikt även egenskapen att det andas och inte irriterar din hy om natten. Men det finns som sagt var en faktor som faktiskt är viktigare än alla de övriga: storleken. Det är nämligen viktigt att örngottet har den rätta storleken för att det ska kunna skydda ditt täcke från slitage.

Men du bör även välja ett sådant i ett material som är skönt att vila huvudet på. Samtidigt bör materialet även vara tillräckligt hållbart för att kunna skydda din kudde och förlänga dess livslängd. Läs vidare för att ta reda på hur du hittar den rätta storleken för just din kudde!

Så väljer du rätt örngott utifrån storleken på din kudde

Det finns flera olika storlekar på örngott vilka är mer eller mindre standardiserade. De vanligaste är dock dessa:

 • standard (50 * 75 cm)
 • fyrkantigt (65 * 65 cm)
 • stort (50 * 90 cm).

Därför bör du ta reda på vilken av dessa storlekar som bäst överensstämmer med din kudde. Därefter kan du ge dig ut och shoppa efter ett överdrag till kudden!

Målare

Att måla själv, istället för att anlita en målare, är betydligt billigare och kan även vara en trevligt under några dagar på semestern. Eller? Måla själv eller inte? Om hjälp ska väljas – vilken målare i Stockholm ska väljas?

Måla själv? Ekonomi och hantverk

Det finns primärt två orsaker till att genomföra målningen på egen hand:

 • Ekonomin

Den stora kostnaden vid ett målerijobb är arbetet. En målare kostar ca 500 kr per timme (innan ROT) och genom att göra jobbet själv kan därmed ganska stora summor sparas.

 • Känslan

Många målar själv för att de tycker om hantverket och känslan att skapa på egen hand.

Anlita målare?

Det finns även primärt två fördelar med att anlita skickliga målare i Stockholm. Framförallt handlar det om kvalité.

 • Bättre utfört arbete

Med utbildning och erfarenhet kommer hantverket att få ett bättre resultat än om det utförs av en privatperson. Men självklart spelar det stor roll vad som ska målas. Ett garage eller köket? Kravet på kvalité blir därmed på olika nivåer.

 • Garanti

Med ett utfört arbete av en hantverkare ingår även garanti. Är det exempelvis arbete i ett våtrum kan även intyg följa med som visar vad för material och arbete som utförts. Detta som garanti på att det följt branschreglerna.

Välja målare i Stockholm

För de som inte vill utföra jobbet själv finns ändå en sak att lägga energi på – valet av rätt målare i Stockholm. Precis som inom alla yrkesgrupper finns det olika kvalité, olika utbildningsnivå och kompetens. Det går exempelvis att se på:

Allabolag

På Allabolag går det att se företagets nuvarande ekonomi, hur länge det funnits samt annan information. En snabb kontroll på olika målare i Stockholm visar att de flesta har god ekonomin och varit aktiva länge – men inte alla.

Referenser och kunder

Referenser kan hittas på flera olika sätt. På företagets hemsida visas en del referenser, däremot utvalda, som kan visa ungefär på vilken nivå som företaget arbetar. Det går även att söka efter målare på både Trustpilot, Reco och Hitta. Dessutom kan Facebook och annan social media användas för att ställa en öppen fråga.

Priset

Ta alltid in offerter från flera målare i Stockholm. Priset kommer variera en hel del mellan dem – men låt inte priset vara det avgörande.

Flytt

Allt om flytt

Planerar du en flytt? Att få med allt om flytt i en artikel är givetvis svårt, men vi kan åtminstone beskriva de största momenten och frågorna som kan dyka upp.

En flyttfirma kan allt om flytt

En fråga som de flesta ställs inför är huruvida man ska anlita en flyttfirma för hjälp eller inte. Har man inte vänner eller familj som kan ställa upp och hjälpa till, kan det vara nödvändigt att få hjälp från ett företag.

En erfaren flyttfirma kan allt om flytt, och de är ofta flexibla i vilka tjänster de erbjuder. Till exempel kan de ofta hjälpa även med packning och flyttstädning – utöver själva transporten, alltså.

Flyttkartonger

Oavsett om du tar hjälp av en flyttfirma eller inte, behöver du flyttkartonger. Tester har visat att det är stor skillnad i hållbarhet mellan de produkter som finns på marknaden. Om du har bokat hjälp av ett företag brukar de kunna hjälpa till med kartonger – annars behöver du fixa dem själv.

Din nya adress och vilka som bör meddelas

Vid en flytt behöver du meddela att du byter adress. Men vilka är det man ska meddela egentligen? Här följer några exempel:

 • För att få rätt folkbokföringsadress.
 • Adressändring. För att få brev eftersänd till din nya bostad.
 • Elleverantör. Så att du kan få ett nytt abonnemang till din nya adress.
 • Telefonoperatör. För att flytta med telefonnummer, alternativt få ett nytt och ordna med bredband.
 • Övrigt. Vänner och familj och kundklubbar är exempel på saker som kan falla under ”övrigt”.

Flyttstädning

Frågar du valfri mäklare kan du säkerligen få höra att det är ganska vanligt att det blir diskussioner kring flyttstädningen. Det är ganska höga krav på städningen, och det gäller att den som flyttar in är nöjd. Många väljer att ta hjälp av en städfirma med detta.

Försäkringar

En text om ”allt om flytt” behöver nämna försäkringar. Du som köpt en bostadsrätt behöver vanligen en bostadsrättsförsäkring, som är en hemförsäkring med tillägg för bostadsrätt. I vissa föreningar behöver du dock inte tillägget – tala med dem för att reda på detta. Flyttar du in i ett hus behöver du en villaförsäkring. Om du inte är helt nöjd med ditt nuvarande försäkringsbolag är nu ett gott tillfälle att jämföra försäkringar och hitta det som passar dig allra bäst.

Denna artikel tar inte upp allt om flytt – men förhoppningsvis inser läsaren att det är en hel del att tänka på. Kanske behövs hjälp på vägen.